Uneori, o poveste pur și simplu nu poate fi spusă într-un minut – sau în maniera în care se comunică în advertising sau social media. Sunt și subiecte nu neapărat amuzante, antrenante sau cool. Sunt oameni care au probleme și oameni care încearcă să-i ajute.

Mai ales pentru organizații non-profit, fundații sau autorități care gestionează probleme sociale, dar și pentru mici companii care vor să transmită un mesaj emoționant pentru comunitate, suntem gata să ne petrecem timpul pe teren filmând mini-documentare despre diverse subiecte. Ne place să călătorim, să stăm de vorbă cu oamenii, avem răbdare să scoatem poveștile la suprafață. Durează mai mult decât atunci când filmăm cu un script clar și cu decupaj, dar și impactul este pe măsură.

În astfel de filme, trebuie găsite atmosfera și ritmul potrivite, astfel încât privitorul să simtă ca o furnicătură pe propria piele tensiunea sau starea protagoniștilor. Astfel de proiecte ne dau ocazia să ne exprimăm mai liberi creativitatea, atât la nivel de producție, cât și în post, în momentul editării. Muzica, felul în care încercăm să dezvoltăm povestea, look-ul pe care îl căutăm la corecția de culoare – toate ne dau ocazia să ne simțim mai aproape de exprimarea cinematografică.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *