Paginile de brand pe Facebook și alte canale social media (Youtube, Instagram etc.) sunt mijloace perfecte de a crea și a întreține o comunitate în jurul brandului. Cu cât mai dinamic și mai amuzant este conținutul postat, cu atât mai activă va fi comunitatea, iar implicarea va crește. Miza nu sunt atât like-urile, comentariile și share-urile, cât sentimentul oamenilor că aparțin unei comunități care împărtășește aceleași valori.

Conținutul video pentru social media este o oportunitate perfectă de a transmite mai multe informații despre produs și a crea o conexiune emoțională cu publicul. Printre cele mai importante avantaje pe care le aduce un conținut video de calitate se numără:

  • conversia crește cu până la 80% pentru paginile web care includ conținut video;
  • aproximativ 50% dintre utilizatorii de Internet caută un film despre un produs care îi interesează, înainte de a se duce să-l vadă în magazin
  • 4 din 5 clienți sunt de părere că un demo-video este folositor
  • este de 1,81 ori mai probabil pentru consumatorii online care văd un video despre un produs să cumpere acel produs, decât pentru cei care nu văd filmul
  • oamenii petrec cu până la 2,6 ori mai mult timp pe paginile web care au conținut video decât pe cele care nu au.

sursa pentru informațiile de mai sus. vezi și acest articol despre in house vs. outsourcing în social media.

La Abstract Films, clipurile pentru social media sunt unele din proiectele noastre preferate. În general, aici ni se cere mai mult decât oriunde să venim cu idei orginale, amuzante, ceea ce înseamnă că ne distrăm și noi foarte bine în timpul producției. Limitările de durată (de obicei, maxim 60 secunde) și de buget sunt provocări pe care ne place să le depășim cu zâmbetul pe buze.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *